Suositut terveyssovellukset

Terveyssovelluksia on nykyään tarjolla todella runsaasti. Monet niistä ovat myös ladattavissa ilmaiseksi ja niiden avulla voi tarkkailla niin omaa vointiaan kuin seurata liikuntamääräänsä ja syömistäänkin. Osa sovelluksista on maksullisia, mutta niitä löytyy huomattavan paljon myös ilmaisina. Tässä artikkelissa on listattu parhaita ilmaisia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä sovelluksia.

Fitocracy

Fitocracyn tarkoitus on tehdä terveistä elintavoista, kuten liikunnasta hauskaa ja pelin kaltaista. Fitocracyn käyttäjät saavat sovellukselta muun muassa erilaisia haasteita ja tehtäviä, joita suorittamalla voi päästä eteenpäin ja kehittää omaa profiiliaan. Sovelluksen avulla on mahdollista saada myös valmiiksi laadittuja treeniohjelmia ja asiantuntijoiden apua. Sovellus on ladattavissa Androidille.

Nudge

Nudge sopii erinomaisesti käyttäjille, jotka haluavat integroida oman terveytensä seurantaan myös muita laitteita, tai sovelluksia. Nudge on yhteensopiva myös esimerkiksi Garminin kanssa. Sovelluksen avulla voi myös pitää yhteyttä ystäviinsä ja haastaa näitä erilaisiin yhteisiin haasteisiin. Sovellus kerää myös tietoja, ja muodostaa 30 päivän ajalta lokitietoja, joita voi vertailla ystävien kanssa.

Sleepbot

Unen merkitys terveydelle ymmärretään kokoajan paremmin ja pikkuhiljaa myös sen seuraamiseen on kehittynyt erilaisia sovelluksia, joista Sleepbot on hyvä esimerkki. Sovellus seuraa muun muassa sitä, kuinka nopeasti henkilö nukahtaa, kuinka levotonta tai levollista uni on, ja kuinka pitkään henkilö on nukkunut. Sovellukseen saa myös automaattisen herätyksen, joka soi silloin kun henkilö on kevyemmän unen tilassa ja tämän vuoksi herääminen ei ole niin vaikeaa.

Calm

Myös stressi on haitallista terveydelle ja sitä voi pyrkiä vähentämään muun muassa Calm-sovelluksen avulla. Sisältöön kuuluu runsaasti erilaisia meditaatioharjoituksia, joiden avulla voi opetella hengitystekniikoita ja mielen tyhjentämistä päivän huolista. Calm tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden levätä missä ja milloin haluaa.

Fooducate

Oman ruokailun seuraaminen on yksi parhaimpia keinoja pitää paino hallinnassa. Fooducate auttaa käyttäjäänsä näkemään ruoassa muutakin kuin pelkät kalorit ja sen avulla voi oppia ymmärtämään ruokaa ravitsemuksena, ei pelkkänä polttoaineena. Sovellus sisältää myös paljon valmiita vaihtoehtoja syödylle ruoalle, joten niiden joukosta on helppo napata sopivin. Käyttö ei ole erityisen työlästä, eikä siihen kulu liikaa aikaa.